slide 1
Welkom in het Huis van Het Kind Poperinge - Vleteren

Buitenspeeldag

De zon komt geregeld door de wolken piepen en we krijgen zin in de lente. De winterjassen hebben hun tijd gehad en de warme zetel wordt ingeruild voor een fijn terrasje. Na enkele wintermaanden binnen te blijven, hebben ook kinderen zin om terug naar buiten te gaan. Jaarlijks wordt hiervoor de Buitenspeeldag georganiseerd, die dit jaar op 18 april valt. Hét startschot van het nieuwe buitenspeelseizoen!
De tv-zenders geven de kinderen een duwtje in de rug en zenden die namiddag geen kinderprogramma’s uit. De tv-schermen gaan op zwart en sturen de naar alle kinderen uit: ‘Je moet vandaag buiten spelen’.
Poperinge neemt elk jaar deel aan buitenspeeldag. Op acht locaties in Poperinge kan er gespeeld worden: in Poperinge-centrum is dit in het stadspark en in de Bellewijk, op de deelgemeentes is dit in Abele, Watou, Haringe, Krombeke, Proven en Reningelst. De focus ligt echt op buitenspelen: de nieuwste speelattracties worden niet ingehuurd, maar we keren terug naar de essentie - spelen met wat we zien en wat de natuur ons aanreikt. Want geef toe, als we op een andere dag buitenspelen, staat er niet plots een attractie in ons speeldomein? En een kind heeft niet altijd het nieuwste en het mooiste speelgoed nodig om zich te amuseren? Een boom, wat takken, af en toe wat modder en vooral heel veel speellust. Dat is buitenspelen en al de rest kom vanzelf! Noteer woensdag 18 april dus met stip in je agenda!

Huis Van Het Kind Poperinge Vleteren

Veurnestraat 22
8970 Poperinge

057/33 33 00

Contact

Aarzel niet om ons te contacteren:

huisvanhetkind@poperinge.be
huisvanhetkind@vleteren.be

Inschrijven voor nieuwsbrief