Infoavond 'zindelijkheid'

Infoavond 'zindelijkheid'

Op deze infoavond krijg je allerhande tips hoe je de zindelijkheidstraining van je peuter aanpakt. Wanneer start je best met de training? Wanneer is je kindje er klaar voor? Wat als het niet lukt? Deze infoavond wordt gegeven door dr. Baudot, kinderarts en mevr. Depoorter, regioverpleegkundige van Kind en Gezin, in samenwerking met Huis van het Kind Poperinge-Vleteren.
Nadien is er nog mogelijkheid om vragen te stellen.
De toegang is gratis, er wordt een drankje voorzien.
Locatie: LDC De Bres, Veurnestraat 15 , Poperinge
Inschrijven kan via deze link, via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of door te bellen (057 33 20 83)

Wolkenmap

Als je als ouder te horen krijgt of vermoedt dat je kind een handicap heeft, moet je niet alleen deze boodschap een plaats geven in je leven, maar ook nog je weg proberen te vinden in het complexe landschap van diagnostiek, zorg, ondersteuning, sociale maatregelen, … Je zit met heel wat vragen.
Gezin en Handicap ontwikkelde een wolkenmap met informatie over verschillende thema's waarmee je als ouder van een kindje met een (vermoeden van) geconfronteerd wordt. Elk wolkje bevat een schat aan informatie.
Help ouders van een kind met een handicap hun weg te vinden en help ons deze wolkenmap zo ruim mogelijk bekend te maken!

Pedagogisch materiaal

Huis van het Kind Poperinge-Vleteren heeft een aantal pedagogische spelen ter beschikking die gratis gebruikt mogen worden door de netwerkpartners.

Reserveren kan door te bellen of te mailen naar Huis van het Kind, het materiaal dient afgehaald te worden in Huis van het Kind, Vroonhof 6, tijdens de openingsuren:
- dinsdag van 14 u. tot 16 u.
- donderdag van 14 u. tot 17 u.
- vrijdag van 9 u. tot 12 u.
- zaterdag van 14 u. tot 16 u.
of op afspraak.

Nieuw speelgoed in speelotheek (Mobiele Stokpop)

We hebben nieuw speelgoed Grove Motoriek! Dit speelgoed is gratis uit te lenen door inwoners van groot-Poperinge, in Huis van het Kind, na reservatie. Hier vind je de catalogus. Reserveren kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 057 33 20 83.

HUIS VAN HET KIND POPERINGE-VLETEREN

Administratief adres: Veurnestraat 22
Fysiek adres: Vroonhof 6
8970 Poperinge
057 33 20 83 of 0471 24 14 28

huisvanhetkind@poperinge.be
huisvanhetkind@vleteren.be

hvhk wit logo

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN