slide 1
Welkom in het Huis van Het Kind Poperinge - Vleteren

Rouwkoffers

Hoe troost je een kind in de klas dat te horen gekregen heeft dat zijn opa kanker heeft? Wat als een papa of mama sterft? Overlijdens, een familielid met kanker, zelfdoding,… een kind of jongere kan om vele redenen verdriet hebben. Een goede begeleiding van rouwende kinderen kan ervoor zorgen dat ze niet geïsoleerd raken, geen vertraging oplopen in hun schoolloopbaan en niet terechtkomen in een gecompliceerd rouwproces. Een gepaste omkadering maakt dat ook kinderen met een litteken kunnen uitgroeien tot sterke volwassenen.

CLB Poperinge ontwikkelde daarom met financiële steun van Huis van het Kind twee rouwkoffers, afgestemd op de leeftijd van kinderen en jongeren om hen op weg te helpen met verlies en verdriet. Want wanneer een dierbare overlijdt, schieten woorden vaak tekort. De rouwkoffer kan een hulpmiddel zijn om met kinderen en jongeren verlieservaringen bespreekbaar te maken. Het wil scholen, organisaties en jeugdbewegingen suggesties en waardevolle ideeën aanreiken bij het omgaan met verdriet en verlies.

We hebben een koffer die zich richt op kleuter- en lager onderwijs en een koffer voor jongeren. Hierin vind je een selectie van aangepaste materialen rond verlies en rouw zoals verhalen, poëzie, muziek, werkvormen, crea mogelijkheden, materiaal voor groepsgesprekken, inspiratie voor afscheidsmomenten enz..

Deze zorgvuldig samengestelde rouwkoffers kunnen vanaf vandaag ontleend worden in CLB Poperinge door alle scholen, jeugdbewegingen en partners van huis van het kind. Deze koffers kun je reserveren door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 057/33 43 28.
De waarborg bedraagt 20 euro en je mag de koffers drie weken houden.

 

Huis Van Het Kind Poperinge Vleteren

Veurnestraat 22
8970 Poperinge

057/33 33 00

Contact

Aarzel niet om ons te contacteren:

huisvanhetkind@poperinge.be
huisvanhetkind@vleteren.be

Inschrijven voor nieuwsbrief