slide 1
Welkom in het Huis van Het Kind Poperinge - Vleteren

Week van de Groeilamp 2022

Elk jaar laten we tijdens de Week van Groeilamp het licht extra schijnen op het thema opvoeden. Want groot worden, dat gaat niet vanzelf. In samenwerking met heel wat partners en organisaties zetten we ouders, familie en opvoeders in de spotlights. Zij verdienen die aandacht omdat zij elke dag een veilige omgeving proberen te creëren voor kinderen en jongeren.

Iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen en jongeren weet dat opvoeden soms gepaard gaat met moeilijke momenten. Momenten van twijfel en ongerustheid. Er is geen licht zonder schaduw. En dat is helemaal oké. Er bestaan veel plaatsen waar je dan als opvoeder terecht kan. Ook die plaatsen zetten we graag in de kijker.

Met de jaarlijkse Week van de Groeilamp willen we ook het belang van een netwerk (village) benadrukken. Alle ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar, wat zorgt voor (h)erkenning en steun.

Om van die week een echt feest te maken en ouders, kinderen en professionelen samen te brengen, organiseren we heel wat activiteiten, voor elk wat wils.

- Voordracht Positief Opvoeden, Donderdag 5 mei, om 19.30 u. in De Bres (Veurnestraat 22)
- Gezinsmarkt, Woensdag 18 mei, 14 u.-17 u. op de Vroonhofsite
- Spelletjesnamiddag, Woensdag 25 mei, dorpspunt Krombeke. Gratis, zonder inschrijvingen.
- Weerbaarheidstraining Ouder en Kind, Donderdag 19 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni, 23 juni telkens van 18u-19u30, De Sceure, Veurnestraat 4, Vleteren
- Speelkaffee voor ouder en kind, dinsdag 24 mei tussen 14 u. en 16 u., Huis van het Kind, Vroonhof 6, Poperinge. Welkom voor een babbel en een drankje, je kindje kan ondertussen spelen. Gratis, zonder inschrijvingen.

Expoo, VCOK en de Gezinsbond organiseren in die week ook 2 webinars, over het belang van een goed netwerk rondom ons: https://expoo.be/webinars-gezinsbond-goed-omringd

Tips Uit in Vlaanderen

Huis Van Het Kind Poperinge Vleteren

Vroonhof 6
8970 Poperinge

057 33 20 83
0471 24 14 28

Contact

Aarzel niet om ons te contacteren:

huisvanhetkind@poperinge.be
huisvanhetkind@vleteren.be

Inschrijven voor nieuwsbrief