slide 1
Welkom in het Huis van Het Kind Poperinge - Vleteren

Babytheek Poperinge

 Babytheek GENERAL NL 600px 002

Wat is een Babytheek?

Een Babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Eigenlijk een soort van bibliotheek voor spullen die een baby nodig heeft of de ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte.

Een Babytheek maakt kwalitatieve babyspullen toegankelijk door middel van een uitleensysteem. Jonge gezinnen die lid zijn van de Babytheek kunnen op een leuke en toegankelijke manier spullen ontlenen om te testen en te gebruiken om vervolgens weer terug te geven zodat iemand anders er iets aan heeft. 

Wat zijn de voordelen van een Babytheek?

Alle ouders zullen het herkennen: we verwachten een kindje “hoera en wat spannend”, maar ook “help, wat hebben we allemaal nodig?” En dan begint de zoektocht, de kooptocht en ook de grote vragen ‘heb ik dit echt allemaal nodig straks’? Want voor je het weet staat je appartement of huis vol met spullen waarvan anderen zeggen dat het handig kan zijn, nuttig is, absoluut noodzakelijk of makkelijk voor af en toe. En eigenlijk allemaal maar voor even, want een baby groeit ontzettend snel. In sommige garages of zolders staan spullen te wachten tot een volgende geboorte of een neefje of nichtje dat nog moet komen. Bovendien heeft niet iedereen een ruim netwerk om op terug te vallen en babyspullen door te krijgen. Een Babytheek biedt een oplossing aan deze noden.

  • Je krijgt toegang tot een kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die je vaak maar kort nodig hebt (zoals babybadje, verkleinkussen maxicosy, borstvoedingskussen, babybadje, babycook, wippertje, buggy, …)
  • We bieden een mogelijkheid om producten te testen (niet iedere baby vindt een draagzak fijn)
  • We verkleinen de afvalberg. Gebruikte babyspullen worden niet weggegooid maar krijgen een nieuw leven.
  • We bieden een oplossing voor mensen die klein wonen. Je wint plaats in huis door enkel spullen te lenen die je op dat moment nodig hebt. Wat je niet meer nodig hebt, breng je terug naar de Babytheek.
  • We brengen jonge gezinnen in contact met een concreet voorbeeld van gebruik in plaats van bezit. Het ondersteunt het delen van goederen van jongs af aan.
  • Het is goed voor je portemonnee. Je hoeft geen dure babyuitzet meer aan te schaffen.
  • We creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders.

Voor wie is de Babytheek?

Iedereen kan lid worden van de Babytheek.
De Babytheek is er voor ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, minimalisten en uitprobeerders, …
Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatieve babyspullen!

Eén jaartje lidmaatschap kost je 20 €. Voor dit geld kan je tot maximum 4 stuks lenen, dit voor 6 maand en mogelijkheid om 1 x te verlengen.

Neem een kijkje op onze catalogus.

Reglement babytheek en ruilwinkel


De Babytheek is een concept van De Transformisten vzw met ondersteuning van Vlaanderen Circulair.

We kregen ook financiële ondersteuning van Cera: met 400.000 enthousiaste vennoten zijn we de strafste en warmste coöperatie van het land. Samen geraken we verder, beleven we meer en investeren we beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden, in projecten die opbrengen voor ons allemaal.
Samen hebben we ’t goed voor elkaar.

Logo Vlaanderen CirculairTransformistenLogo cera

Tips Uit in Vlaanderen

Huis Van Het Kind Poperinge Vleteren

Vroonhof 6
8970 Poperinge

057 33 20 83
0471 24 14 28

Contact

Aarzel niet om ons te contacteren:

huisvanhetkind@poperinge.be
huisvanhetkind@vleteren.be

Inschrijven voor nieuwsbrief